Escalivada

Denne ret kan bruges på forskellige måder: på brød, som tilbehør til fisk, kylling, ris, pasta eller alene som salat.
Escalivada
Ingredienser:

  • 1 aubergine
  • 1 rød snackpeber
  • 1 løg
  • 1 tomat
  • 1 fed hvidløg
  • olivenolie
  • salt

Tilberedelse:
Bag peberfrugten, auberginen og løget hele i ovnen i ca. 25 minutter ved 200º varme. Derefter tilsættes tomaten – udnyt lejligheden til at vende peberfrugten, auberginen og løget – og forsæt ca. 25 minutter til.

Når alt er bagt, pilles skindet af alle grøntsagerne. Det er godt hvis man venter nogle minutter, så bliver de kolde. Grøntsagerne renses indeni, og skæres i lange og tynde strimler. Put strimlerne på en tallerken, og kom den hakkede hvidløg sammen med rigelig olivenolie på. Vent 15 minutter, og velbekomme.