Patatas bravas con allioli

Til 4 personer.
En typisk tapasret.
PatatasBravas
Ingredienser:

  • 600 gr. kartofler
  • 1 æggeblomme
  • 1 fed hvidløg
  • olivenolie
  • salt
  • stærk ketchup
  • evt tabasco

Tilberedelse:
Skræl kartoflerne og snit dem i stykker, på størrelse med to fed hvidløg. Hvis man koger kartoflerne i ca. 4 minutter før man steger dem på panden i olie, bliver de bedre. Men ikke mere end 4 minutter ellers bliver de for kogte.

Når kartoflerne er stegt lægges de på et stykke køkkenrulle, så en del af olien bliver taget fra. Så vendes de ud på en tallerken og allioli tilsættes. Ovenpå kan du bruge stærk paprika, eller stærk ketchup og evt tabasco.

Allioli:
Jeg plejer at selv lave allioli, som er en slags hvidløgsmayonnaise. Jeg bruger en morter, hvori jeg kommer et fed hvidløg, der bliver godt knust, dernæst salt, en æggeblomme, og olivenolie. Skal røres kraftigt, så den ikke skiller. Blenderen kan også bruges.