Arroz al horno

Til 4 personer.
En anden måde at lave ris på i Spanien – og meget nemmere end paella.
ArrozAlHorno
Ingredienser:

  • 400 gr. ris (paella-, sushi- eller risotto)
  • 400 gr. kød, fordelt mellem spanske pølser og svineribben
  • 4 mellemstore tomater
  • 4 mellemstore kartofler
  • 1 håndfuld kikærter
  • olivenolie
  • salt
  • safran
  • vand
  • kødbouillon

Tilberedelse:
Ribbenene steges på en pande, og gemmes på en tallerken. I et ovnfast fad hældes olivenolie, så overfladen dækkes. Tilsæt risen og derefter ribbenerne, pølserne, tomaterne skåret i halve, kartoflerne – snittet som pommes frites eller i skiver -, kikærterne – som er kogte på forhånd -, vandet, safranen og saltet. Vandet skal være varmt og med en bouillonterning i. Der skal være ca. 2 dele vand per 1 del ris. Risen skal være runde og små, som paellaris, sushi ris eller risotto ris.

Ovnen forvarmes til 220ºC og risen skal i ovnen i ca. 40 minutter.