Gazpacho de serrano

Til 4 personer.
Kan spises som forret eller som tapa på brød.
Denne opskrift er rigtig gammel, og jeg har kun set den en gang på en restaurant i Cuenca, en by mellem Madrid og Valencia. Måske er den forsvundet fra det spanske køkken. Jeg kender den fra mine forældre, som stammer fra Cuenca.
GazpachoSerrano
Ingredienser:

  • gammelt brød, franskbrød eller lignede. Det skal være hårdt
  • kartofler
  • olivenolie
  • vand
  • salt
  • lidt bacon, små stykker peberfrugt, hvidløg, svampe – efter frit valg

Tilberedelse:
Skræl kartoflerne, og skær dem i stykker og steg dem på panden i en smule varm olivenolie. Med en knive skæres brødet i stykker og kommes på panden sammen med kartoflerne.

Ved svag varme steges brødet og kartoflerne sammen med bacon eller andet fyld i meget små stykker. Kom lidt mere olivenolie på, og når det begynder at tage farve, tilsættes lidt vand. Skru op for varmen og rør i blandingen en gang i mellem. Pres det hele godt sammen.

Når vandet forsvinder, tilsæt lidt mere vand, og når kartoflerne, brødet og resten er lavet og vandet forsvundet, er det færdigt. Det hele skal blive samlet som en kage, ikke løst.